Oj vad jag letar tecken, vill ju såklart så innerligt gärna att lilla Jippie ska vara dräktig. Tycker hon beter sig oerhört mycket annorlunda, men å andra sidan brukar jag nog inte granska henne så här noga så jag kanske bara inbillar mig?

I boken står det så här:
Vecka 1
Äggen (zygoterna) genomgår en intensiv celldelning i äggledarna under de första dagarna efter befruktningen.

Där kan jag ju inte ha en aning så eftersom det gått mer än några dagar efter befruktningen kan jag bara skriva
CHECK

Vecka 2
Zygoterna passerar långsamt genom äggledarna o når livmodern 12-16 dagar efter befruktningen.

Jag vet ju inte när befruktningen skett men det lär vara passerat med marginal detta också så:
CHECK

Vecka 3
Zygoterna fördelar sig jämnt mellan livoderhornen och fäster vid livmoderväggen 19-20 dagar efter befruktningen. Livmodern är lindrigt förstorad o fosterblåsorna är tydligt åtskilda från varandra. Embryot som ännu bara består av ett antal celler är ca 5 mm långt. Vid palpation av livmodern är fosterblåsorna runda o ca 12-15 mm i diameter.

Det står också att tiken mår illa o kan kräkas omkring tre veckor efter parning i samband med att de befruktade äggen fäster vid livmoderväggen. Det kan jag skriva CHECK på – kräkningarna alltså.

Det står också att spenarna svullnar o blir rosa omkring tre veckor efter parningen, tydligast hos en förstföderska. Det kan jag också skriva CHECK på tuttarna är stora o rosa…

Jag har en i normalfallet väldigt aktiv liten hund, senaste dagarna har hon dock övergivit sin forna energiska inställning till livet o mer intagit en posé värdig Sue Ellen i Dallas, ni vet när hon satte fingrarna mot pannan o svepte drottninglikt men lidande uppför trappan i Southforks inre, väsandes “Im a little disy”. Så känns hon lilla gumman, lite överrumplad, förvånad o trött 😉

Till helgen kanske vi kan säga mer säkert om hon är dräktig eller ej, men min känsla är att om hon inte är dräktig bör vi nog söka veterinär för hon är INTE sig lik mattes lilla råtta… Jag som inte alls tycker man ska ultraljuda i onödan börjar känna att det kanske ändå vore ett alternativ…
Vad GÖR du husse – vi går o lägger oss o myser i soffan istället! Vaff Jippie